Generelt

Er dette sandt/rigtigt?

08. januar 2013 af Missperfec (Slettet)

Jeg skal lave en fysik opgave der lyder således:Der er 500gram vand i elkedelen. Hvor meget stiger vandets temperatur på det ene minut, hvis det antages at energien kun går til opvarmning af vandet?

Er dette så rigtig gjort?

-Jeg bruger denne formel: Delta  E term= m* c* Delta T

m= 500g= 0,5 kg

c= 4,2 kJ

Delta T = 100

Dvs:Delta E term= 0,5kg* 4,2* 100= 210 kJ


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2013 af Fuglen96 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt hvorfor Delta T er på 100?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2013 af Fuglen96 (Slettet)

Hvis delta T er tiden, burde delta T så ikke være 60 (s), fordi at det var et minut? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal vide, hvor meget energi, der tilføres vandet. Man kan så beregne ΔT . ΔT er ændringen i temperatur, ikke tiden. Måske benyttes der en kogeplade med en vis effekt i tidsrummet 60s .


Skriv et svar til: Er dette sandt/rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.