Matematik

Reducering af bogstavudtryk, Hjælp

09. januar 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået til opgave at reducere (ab^2)^2 - ((ab)^4/a^2)

har gjordt følgende:

(ab^2)*(ab^2) --> (a^2*ab^2*ab^2*b^4)

- ((ab)^4/a^2) --> - ((a^4*ab^3*a^3*b*b^4)/a^2) herefter ligger jeg dem sammen: 

(a^2*ab^2*ab^2*b^4) - ((a^4*ab^3*a^3*b*b^4)/a^2) 

--> (a^2*ab^2*ab^2*b^4) - (a^2*ab^3*a^3*b*b^4)  -->  (ab^2*ab^2) - (ab^3*ab^3) som jeg får til b^2

Har jeg fuldstændig misforstået reduering, eller er noget af det bare rigtigt? I må meget gerne vise jeres måde at reducere den på.. tak på forhånd :) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Man har

(ab2)2 = a2b4 , og

(ab)4/a2 = a4b4/a2 = a2b4 .

Du har tilsyneladende blandet formlen for (a+b)4 sammen med (ab)4 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2013 af SuneChr


Svar #3
09. januar 2013 af johannowiz (Slettet)

ok, tak... Så (ab)^2 skal ikke løses som en kvadratsætning, så har jeg også lige lært det :P 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

(ab)2 er kvadratet på et produkt, ikke kvadratet på en toleddet størrelse.


Skriv et svar til: Reducering af bogstavudtryk, Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.