Fysik

Minus afvigelse?

09. januar 2013 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Beregning af afvigelse for CD:
Teoretisk værdi: 1600 nm
Målt værdi: 1598,461598,46-1600/1600 = -0,000925*100 = -0,09625 %

Beregning af afvigelse for DVD:
Teoretisk værdi: 740 nm
Målt værdi: 739,467 nm
739,467-740/740 = -7,20*100 = -0,07 %

- Kan det passe, at jeg får en minus afvigelse? Og hvis ja, hvad betyder det?
Håber nogle vil være søde at hjælpe mig, skal bruge det til min fysikrapport om tråde og rilleafstand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2013 af peter lind

Det er i høj grad mulig og ikke spor usædvanlig at det målte resultat bliver mindre end tabelværdien. Man opgiver normalt den numeriske værdi af afvigelsen


Svar #2
09. januar 2013 af KattenKetty (Slettet)

Hvad mener du med den numeriske værdi af afvigelsen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2013 af peter lind

At du opgiver resultatet som et positivt tal


Svar #4
09. januar 2013 af KattenKetty (Slettet)

Men hvordan skal jeg skrive det i rapporten? Har skrevet det i rapporten, som det står i #0 for jeg skal jo vise, hvordan jeg har beregnet afvigelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2013 af peter lind

skriv  relativ afvigelse |1598,461598,46-1600|/1600 = 0,000925*100 = 0,09625 %


Skriv et svar til: Minus afvigelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.