Matematik

f(x)=8x^3+2x^2-3x+10

10. januar 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Håber nogen kan hjælpe:

En funktion f er givet ved f(x)=8x^3+2x^2-3x+10 bestem en stamfumktion til f

fortæl venligst hvad du gør

 


Svar #1
10. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

bliver det f '(x)=24x^2+4x-3 ???


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2013 af Euroman28

altså unge dame,

En stamfunktion til funktionen f er en funktion der opfylder at F'(x) = f(x).

 

Derfor i dit tilfælde så er

der er stamfunktionen  til den funktionen f(x).

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen F(x) i #2 er ikke stamfunktionen til f(x), men en stamfunktion til f(x) . Enhver funktion af formen F(x) + k , hvor k er en konstant, er en stamfunktion til f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2013 af Euroman28

Havde undladt k for ikke at forvirre hende, men du har ret Torben.
- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: f(x)=8x^3+2x^2-3x+10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.