Fysik

Kinematik

10. januar 2013 af jesperhansen04 (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an. Nogen der kan hjælpe?

På en flåde er monteret en kran, der bruges til at hejse store sten op fra havbunden. Flåden har massen m1 og er udformet som en kasse med længden L og bredden B. Flåden flyder i havvand med massefylden ρvand. (Der kan i hele opgaven regnes med at flåden ligger vandret).


a. Beregn hvor dybt flåden ligger i vandet.


Når kranen hejser sten op, er man i stand til at måle trækket i kranwiren.
En sten med massen m2 hejses op med konstant fart. Trækket i kranwiren er da Fs.


b. Beregn stenens massefylde.


Kranwiren fastgøres til stenene af en dykker og en kompressor på flåden trykker atmosfærisk luft ned til dykkeren gennem en slange. Dykkeren indånder luften ved samme absolutte tryk som i det omgivende vand.
Kompressoren kan maksimalt levere et absolut tryk på p1. Trykket ved overfladen er p0.


c. Beregn den maksimale dybde, hvor dykkeren kan arbejde.


L = 10,0 m                                                          ρvand = 1030 kg/m3                                             p0 = 1,01·105 Pa


B = 6,0 m                                                             Fs = 30,0·103 N                                                    p1 = 3,50·105 Pa


m1 = 80,0·103 kg                                               g = 9,82 m/s2


m2 = 5,00·103 kg


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af peter lind

a. og b Brug Arkimedes lov

c) brug at trykket fra vandet er ρvand*g*h hbor h er dybden


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.