Fysik

Termisk energi

10. januar 2013 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg skal beregne nedestående opgave ud, men ved ikke om jeg har gjort det rigtigt, hjælp!

 

En jerngryde med 0,400 kg vand har varmekapaciteten C= 3,6 kJ/K.

a) Beregn den varmemængde der skal tilføres jerngryden med vand for at varme den op fra 8°C til 65°C.

Først udregner temperatur stigningen.

Dernæst beregner varmemængde der tilføres til jerngryden.

Derefter beregner jeg varmemængde der tilføres til jerngryden.

Varmemængde af vand og af jerngryden lægges sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den anførte varmekapacitet er den samlede varmekapacitet for jerngryde med vand. Den skal så bare ganges med temeperaturændringen, så finder man svaret i a).


Svar #2
10. januar 2013 af Chochang (Slettet)

Tusinde tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Jeg forstår din formulering sådan, at systemet best. af vand og gryde har den specifikke varmekapacitet CJ+v

Det kunne også betegne jerngrydens egen specifikke varmekapacitet, CJ

Temperaturstigningen er ΔT = 57º

Den tilførte energi, hvis vi går ud fra den første antagelse, må så være:

ΔE = CJ+V ΔT = ...

Er det den anden antagelse, der gælder, hedder beregningen vel:

ΔE = CJ ΔT + mV cV ΔT = ... ..., hvor mV er vandets masse og cV vandets varmekapacitet (målt i kJ/(K kg))


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.