Matematik

Sandsynlighedsregning

11. januar 2013 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad Y1 og Y2 være uafhængige og binomialfordelte stokastiske variable, begge med n = 2 og p = 1/3. Definer desuden U1 = Y1 + Y2 og U2 = Y1 - Y2.

Opskriv den simultane sandsynlighedsfunktion for (Y1,Y2)

Kan I hjælpe mig? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2013 af peter lind

Det er produktet af de enkelte sandsynlighedsfunktioner


Svar #2
29. januar 2013 af anja00 (Slettet)

Men hvad er de enekelte sandsynlighedsfunktioner? Er det U1 og U2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2013 af peter lind

nej. Det er for Y1 og Y2


Svar #4
29. januar 2013 af anja00 (Slettet)

Så svaret er altså bare Y1*Y2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2013 af peter lind

Nej Y1 og Y2 er stokastiske variable ikke fordelingsfunktioner. Frekvensfunktionen for (Y1, Y2) er produktet af frekvensfunktionerne for Y1 og Y2


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.