Matematik

Matrix regning

12. januar 2013 af nursim (Slettet)

Hej har brug for hjælp til denne opg, er lidt blank:S

Dette er min matrice A.

-2x + 1y + 1z - 2m 

1x - 2y +1z + 1m

1x + 1y - 2z +1m

1x + 1y + 1z + 4m

Hvor A (x1,x2,x3,x4)=(0,0,0,0) . 

(a) Find samtlige reelle løsinger til det lineær ligningssystem. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2013 af nielsenHTX

opstil total matricen og række reducer/ lav gauss elimination.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man ser umiddelbart, at (række 1) + (række 2) + (række 3) = [0 0 0 0 ] , så der er klart uendeligt mange løsninger.


Svar #3
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

hmm ja okay, problemet er bare om de vil have en reduceret trappe matrix eller bare en trappe matrix?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal nok angive samtlige løsninger på parametriseret form.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2013 af peter lind

#2 eller ingen løsninger. Det kommer an på højre side, som ikke er oplyst


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Højresiden er jo oplyst i #0:

A (x1,x2,x3,x4)=(0,0,0,0)


Svar #7
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

ja men når der står samtlige reelle løsninger, skal jeg så reducere det til en reduceret trappe matrix eller en trappe matrix???


Svar #8
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

er vi enige om at når det er gauss-jordan-elimination man laver, er det reduceret trappe matrix? og når det er gaussian-elimination er det bare en trappe matrix? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Af Lign 1 får man

2m = -2x + y + z

og af Lign 4 får man

4m = -x -y -z , så

6m = -3x , dvs

x = -2m

Indsætter man det i Lig 2 og Lign 3 får man

m = -2y +z , og
m = y -2z , hvoraf man ser

y = z

Indsætter man det i ligningerne får man endelig

x = 2y

Benytter man m som parameter, har man løsningen på formen

[x , y , z] = [ -2 , -1 , -1]·m , m ∈ R

Matricen A har determinant 0 og rang 3, så løsningsrummet har dimension 4-3 = 1.


Svar #10
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

når jeg har reduceret matricen ved brug af række operationer, for jeg dette ligningssytem 

1x+2m=0

1y+1m=0

1z+1m=0

hvad så efter dette?


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Deraf ser man

x = -2m
y = -m
z = -m

som også angivet i #9. Man benytter m som parameter i en parameterfremstilling for løsningsmængden.


Svar #12
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

hmm ja okay forstår ikke helt fordi når jeg udregner den på maple for jeg min m=1, men det gør du ikke her eller er det mig der ikke forstår noget?


Svar #13
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

Bestem et tal a∈R så ligningssystemet 

A(x1,x2,x3,x4)=(a,a-3,a,3-2a) 

har løsninger, og finde dissse løsninger for den fundne værdi a.

nogen der kan hjælpe aner overhovedet ikke hvad jeg skal her?:S


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Matricen A har rangen 3, og som jeg nævnte i #2 adderes de tre første rækker i matricen til [0 0 0 0] . Der er derfor løsninger, hvis de tre højresider adderes til 0, dvs hvis

a + a-3 + a = 0,

dvs hvis a = 1 . Løs nu ligningssystemet

-2x + 1y + 1z - 2m = 1
 1x  - 2y +1z + 1m = -2
 1x + 1y - 2z + 1m = 1
 1x + 1y + 1z + 4m = 1


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

m kan antage alle reelle værdier. Man finder en parameterfremstilling for løsningsmængden med m som parameteren.


Svar #16
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

hmm kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal finde a værdien :S


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Den er fundet for dig i #14.


Svar #18
12. januar 2013 af nursim (Slettet)

men kan ikke rigtig gennemskue din fremgangs måde:S


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. januar 2013 af thomaslarsen90 (Slettet)

Vil I ikke hjælpe mig mit indlæg covarians?


Svar #20
13. januar 2013 af nursim (Slettet)

hvorfor er det du vil have det til at give 0? og hvorfor ligger du det her sammen a + a-3 + a = 0? 

hvis man nu havde en anden matrice som ikke gav nul er der så kun en løsning??


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.