Matematik

Andengradsligning

12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej :) - mangler min sidste opgave i min mat aflevering :)

 

x+5√x-6= 0

 

Nogen der kan hjælpe mig? (mellemregningerne skal være der)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. januar 2013 af mathon

              5√(x) = (6-x)        x≥0

              25x = (6-x)2   og  x≥0

              25x = 36 - 12x + x    og  x≥0

              x2 - 37x + 36 = 0     og  x≥0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Kan det passe at diskriminaten giver 1081?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2013 af SuneChr

# 2   Nej  1225 = 352


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2013 af 123434 (Slettet)

4#

a=1 b=37 c=36

37^2-4*1*36=1225

 


Svar #6
12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

men skal jeg så sætte det ind i andengradsligningen?

Jeg får ikke det rigtige svar? - x skal være 1.44

 

Men udefra jeres tal, får jeg noget helt andet... ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2013 af SuneChr

x ∈ { 1 ; 36 }

#  6  Mon ikke der i # 0 skulle have stået     ?

Er fejlopfattet som


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

For ligningen

5√(x) = (6-x)

skal der tages forbeholdene x ≥ 0 og 6-x ≥ 0 . Derfor må løsningen x = 36 forkastes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

x = 1,44 passer nu heller ikke ind i den fortolkning.


Svar #10
12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

betyder det tegn ikke, at der er kun en løsning?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvilket tegn?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2013 af mathon

#1


    ja
    burde have været 

       5√(x) = (6-x)        0≤x≤6

              25x = (6-x)2   og  0≤x≤6

              25x = 36 - 12x + x    og 0≤x≤6

              x2 - 37x + 36 = 0     og  0≤x≤6


Svar #13
12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

#11

x≥0


Svar #14
12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

#7

Nej, jeg har skrevet det korrekt... :) 


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Så er løsningen som angivet i #7, med forbeholdet i #8.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. januar 2013 af SuneChr

Sjuskefejlen er den manglende parentes i # 0.

# 1 har i god tro opfattet radikanden som kun værende x hvorefter der i 2.gr. ligningen i # 1 fejlagtigt er regnet videre.

Her har vi endnu et af de mangfoldige eksempler på, at opgaveskriver er sjusket og burde ikke have hjælp, før man kunne skrive ordentligt og entydigt.

 


Svar #17
12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

#16

 

Hvilket parentes??????

 

x+5√x-6= 0

 

Det er spørgsmålet... Der mangler ikke noget andet??


Svar #18
12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

#16

Bare fordi du ikke kan svare på opgaven, mener du at jeg har skrevet det forkert.... - Hvorfor blander du dig ikke udenom, hvis du FUCKING ikke kan hjælpe??? - Sådan nogen som dig, burde slet ikke svare på noget...


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. januar 2013 af SuneChr

a)     =  0

b)      =  0

# 0   Er opgaven udgave a) eller b) . Tak. Det er kun dét, jeg efterlyser.

 


Svar #20
12. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

#19

x+5√x-6= 0

så er det b.

Sorry, men helt ærligt... fandme nedern, at direkte tage fat i en person, uden at spørge...


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.