Matematik

hjælp til logaritme regler

14. januar 2013 af mortensvin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg sidder med en ligning som hedder 4e^-x-y=1. Jeg ved at løsningen er x+y=ln(4). 

jeg kan dog ikke komme videre fra (-x-y)*ln(4e)=ln(1).

Er dette rigtigt? og hvordan kommer man videre?

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af peter lind

ln(4e) = ln(4) +ln(e) = ln(4) +1

ln(1) =0


Svar #2
14. januar 2013 af mortensvin (Slettet)

så man har (-x-y)*(1+ln(4))=0, korrekt?

kan man så bare trække ln(4) fra på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Står der

4e-x -y = 1  ??  ( giver bestemt ikke det "rigtige" resultat )

eller

4e-x-y = 1    ==>

ln(4) -x - y = ln(1)   ==>

ln(4) - x - y = 0    ==>

ln(4) = x + y


Svar #4
14. januar 2013 af mortensvin (Slettet)

der står 4e-x-y=1 ja

hvor bliver e af? tak for svar

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2013 af peter lind

ln(e) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2013 af hesch (Slettet)

#4:  ln() og exp() er inverse funktioner. Derfor:  ln(exp( -x - y )) = -x - y.

Ligesom   ( √x )2 = x


Skriv et svar til: hjælp til logaritme regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.