Matematik

trigonometri

14. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg har siddet og øvet lidt trigonometri. Jeg er bare lidt bange for, at meget af det er forkert. En venlig sjæl, der lige kan kigge det igennem, er værdsat.

1)En retvinklet trekant hvor C=90* og a=5 og c=8

Beregn vinkel A

5/8=0,625º

2) Beregn Vinkel B

90º-0,625º=ca 89,38º

 

En retvinklet trekant hvor C=90º A=35º a=8cm

3)Beregn siden c   8/sin(35)= ca 13, 95cm

4) Beregn siden b  8/tan(35)=11,43cm

 

5)Find funktionsværdien for sin20º

Sin(20º)=0,64

 

6)Find vinklen til sin 0,1625=9,35º

7)I de følgende opgaver er vinkel C=90º

A=37,8º c=6,38

Beregn a og b

a=6,38*sin(37,8)=3,91

b=6,38*cos(37,8º)=5cm

Tak på forhånd.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2013 af mathon

1)
    En retvinklet trekant hvor C=90
º og a=5 og c=8

    Beregn vinkel A

    sin(A) = 5/8

    A = sin-1(5/8) = 38,7º

 

    2) Beregn Vinkel B

    B = 90º - 38,7º = 51,3º


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2013 af SuneChr


Svar #3
14. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.