Matematik

hey

14. januar 2013 af thugfaner (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Cykelløbet Post Danmark Rundt arrangeres af
Danmarks Cykle Union (DCU), og løbets hovedsponsor er Post Danmark A/S.
Den stejle bakke på Kiddesvej i Vejle har i de
senere år været en del af ruten i Post Danmark
Rundt.
Kiddesvej har over en strækning på 400 meter en
stigning på 21 %.
En stigning på 21 % betyder, at når man bevæger
sig 100 m, kommer man 21 m højere op.

 

 

 

3.2 Hvor meget er man kommet højere op, når der er cyklet
400 m på Kiddesvej med en stigning på 21 %?

 

3.3 En stigning kan også udtrykkes ved størrelsen af vinkel A.
Beregn vinkel A, når stigningen er på 21 %

håber at der nogen som kan hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af nielsenHTX

3.2"En stigning på 21 % betyder, at når man bevæger sig 100 m, kommer man 21 m højere op."  så

400m er 4 gange så langt så man er også kommet 4 gange så højt op.

3.3 du skal brug tan i en retvinklet trekant.

tan(A)=21/100

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

søde ven, vil du ikke til næste gang, lige give et ordentligt overskrift, så man ved hvilke emne det er under matematikken :) i stedet for "hey" :)?

 

 


Svar #3
15. januar 2013 af thugfaner (Slettet)

den hedder post danmark mat opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2014 af 123434 (Slettet)

(3,2)

400*1,21=484 meter

(3,3)

Stykket AB, siden c er ligesom før 100 m. Stigning på 21% betyder, at stykket BC, siden a må være 21 m

sin-(21/100)=12,12*


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2014 af 123434 (Slettet)

En stigning er på 10° – hvad bliver stigningen i %?

A=10*

siden c er 100 m som sædvanlig

Hvor stor er stigningen på stykket BC/siden a

a=100*sin(10*)=17,36 m

Altså 17,36%


Skriv et svar til: hey

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.