Fysik

Spørgsmål i fysik/kemi

14. januar 2013 af ChrHenri97 (Slettet)

Jeg har nogle spørgsål jeg skal svare på som ved ikke rigtig kan..
Jeg er nemlig ikke så god til fysik/kemi, det er ikke min stærke side :/

• Oxygen i luften kan ikke påvises med en glødende træpind, fordi??
Svarmuligheder= 1: der er for lidt oxygen. 2: der er for meget oxygen. 3: træpinden skal brænde, ikke gløde.

• I den atmosfæiske luft er der mest??
Svarmuligheder= 1: oxygen. 2: Nitrogen. 3: carcondioxid.

• I den atmosfæriske luft er der mindst af??
Svarmuligheder= 1: argon. 2: oxygen. 3: nitrogen.

• Hydrogen kan påvises med??
Svarmuligheder= 1: kalkvand. 2: CO2 indikator. 3: en brændende træpind.

•En ballon vil stige til vejrs, hvis den er fyldt med??
Svarmuligheder= 1: oxygen. 2: helium. 3: nitrogen.

• En ballon vil synke, hvis den er fyldt med??
Svarmuligheder= 1: hydrogen. 2: carcondioxid. 3: helium.

• Vand er en kemisk forbindelse der indeholder??
Svarmuligheder= 1: hydrogen. 2: nitrogen. 3: helium.

• Kogepunkterne for nitrogen og oxygen er?? 
Svarmuligheder= 1: tæt på 200ºC 2: tæt på 0ºC 3: tæt på -200ºC

• Til en forbrænding skal bruges??
Svarmuligheder= 1: oxygen. 2: carbondioxid. 3: neon.

• I atmosfæren udgør oxygen??
Svarmuligheder= 1: 0,21%. 2: 2,1%. 3: 21%.

• Hvad ser man i mættet kalkvand, der bobles igennem med carbondioxid??
Svarmuligheder= 1: Opløsningen bliver klar. 2: opløsningen bliver rød. 3: opløsningen bliver uklar.

• Hvis man sænker et brændende stearinlys ned i carbondioxid, vil kyset??
Svarmuligheder= 1: brænde videre. 2: slukkes. 3: brænde meget hurtigere.

• Hvis man gaber, kan det skyldes, at der i luften er for meget??
Svarmuligheder= 1: oxygen. 2: nitrogen. 3: carbondioxid.

• Ved gæring dannes luftarten??
Svarmuligheder= 1: carbondioxid. 2: oxygen. 3: nitrogen.

• I den atmosfæriske luft er mængden af luftarten argon ca.??
Svarmuligheder= 1: 1%. 2: 10%. 3: 20%.


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

2 - Der er for meget oxygen

2 - Der er mest nitrogen

1 - Der er mindst argon

3 - En brændende pind

2 - Helium

2 - Carbondioxid

1 - Hydrogen

3 - Tæt på -200ºC

1 - Oxygen

3 - 21 %

3 - Opløsningen bliver uklar

2 - Slukkes

3 - For meget carbondioxid

1 - carbondioxid

1 - Ca. 1 %


Skriv et svar til: Spørgsmål i fysik/kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.