Matematik

Vendetangent

14. januar 2013 af camillalee (Slettet)

Hvordan finder jeg vendetangenten for ligningen

x^3 - 6^x2 + 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning, men en funktion

f(x) = x3 - 6x2 + 12

Man finder x-koordinater for vendetangenters røringspunkter ved at løse ligningen

f ''(x) = 0


Svar #2
14. januar 2013 af camillalee (Slettet)

kan det så godt passe at løsningen er 2?,

X = 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er x-koordinaten for vendetangentens røringspunkt.


Svar #5
14. januar 2013 af camillalee (Slettet)

Okay super! tak for hjælpen


Svar #6
14. januar 2013 af camillalee (Slettet)

Hej igen,

undkyld nu spørger jeg lige igen :)

Dette er et eksempel fra min lærebog...

Kan ikke helt se hvordan man får resultatet til at være  x= -1 eller x = - (1/3)

Forstår godt det øverste, men ikke fra hvor f''(x) = 0

Du/i kunne da ikke forklare mig det ? :)

 

F(X) 3x^4 + 8x^3 + 6x^2

F'(x) = 12x^3 + 24x^2 + 12x

f''(x) 36x^2 + 48x + 12

 

f''(x) = 0

36x^2 + 48x + 12

3x^2 + 4X + 1 = 0

x= -1 eller x = - (1/3)


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal løse ligningen f ''(x) = 0 , dvs

36x2 + 48x + 12 = 0 , der forkortet med 12 giver

3x2 + 4x + 1 = 0 .

Dette er en 2.-gradsligning med diskriminant d = 42 - 4·3·1 = 16 - 12 = 4 = 22 , så rødderne er

x = (-4 ± 2) / (2·3) , dvs x = -1 eller x = -1/3 .

Undgå at skrive F(x), hvor der menes f(x) , og omvendt.


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.