Matematik

Reducering

15. januar 2013 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg har reducerings opgave, som jeg ikke er sikker på jeg har lavet rigtigt:

Reducer udtrykket

3(p+q)^2-6*p(q-p)

 

Det første jeg gør at ophæve parenteserne 

3 * p^2 + 3q^2 - 6 * pq - p^2

Så samler jeg talene

p^2+3q^2-6*pq

 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Repeter dine kvadratsætninger:  

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

og repeter reglerne for at hæve en minusparentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

3p^2 + 3q^2 + 12pq  - 6pq + 6p^2 Ikke sandt Andersen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.     3·(p+q)2 er ikke beregnet korrekt.


Svar #4
15. januar 2013 af PersNabo (Slettet)

Kan det her passe? 

4p2+2pq+q2-6p*q


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er heller ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg tror ikke at jeg har regnet rigtigt men

Jeg får:

3(p+q)^2-6*p(q-p)

3(p+q+2qp)-6*pq-p^2

3p+3q+6qp-6pq-p^2

3p+3q-p^2

 


Svar #7
15. januar 2013 af PersNabo (Slettet)

Okay hvad så med det her:

 

3*(p + q)^2 - 6*p(q - p) - først ganger jeg 3 ind i parentesen

(3*p + 3*q)^2 - 6*p(q - p) Så bruger jeg kvadratsætningen 

3p^2 + 2*pq + 3q^2 - 6*p(q - p) Så ophæver jeg minus parantesen ved at ændre fortegn

3p^2 + 2*pq + 3q^2 - 7p*q 

Hvad med det her?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Du smider potenserne på kvadrat-leddene væk.

#7

Det er forkert på så mange forskellige måder.

Man har

3·(p+q)2 - 6p·(q-p) = 3·(p2 + 2pq + q2) -6pq + 6p2

                                   = 3p2 + 6pq + 3q2 -6pq + 6p2

                                   = 9p2 + 3q2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.