Matematik

Skæringspunkt

15. januar 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej

Hvordan er det, man kan finde skæringspunktet på to polynomiumer?

Jeg har disse to andengrads polynomier med udtrykkene:

                        f(x) = -x2 + x + 6

                       g(x) = 2x2 - 8x +6

 

Hvis I også eventuelt skulle vide hvordan man gjorde det på TI-nspire CAS programmet på omputeren, må I meget gerne vejlede mig. Ellers, hvis der skulle være en formel eller udregningsmetode I gerne vil dele, kunne jeg være beæret! :)

 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af AMelev

Løs ligningen f(x) = g(x)  i TIN: solve(f(x)=g(x),x)

Når du har x indsætter du i f(x) eller g(x) for at finde 2. koordinaten til skæringspunktet.


Svar #2
15. januar 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad det er jeg helt præcist skal taste ind i min grafregner?

Er det: solve(f(x)=g(x),2x2 - 8x +6)

eller er det: solve(f(x),(-x2 + x + 6)=g(x),(2x2 - 8x +6)

eller måske: solve(f(-x2 + x + 6)=g(2x2 - 8x +6))

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af mathon

til beregning af skæringspunkternes 1.koordinater:

                           2x2 - 8x +6 = g(x) = f(x) = -x2 + x + 6

                           2x2 - 8x +6 = -x2 + x + 6

                           3x2 - 9x = 0

                           3x(x-3) = 0

                           x1 = 0          x2 = 3

 

til beregning af skæringspunkternes 2.koordinater
benyttes
                          y = -x2 + x + 6

                               y1 = -02 + 0 + 6 = 6

                               y2 = -32 + 3 + 6 = -9 + 9 = 0

skæringspunkterne
er således

                          S1= (0,6)   og   S2 = (3,0)  

                          


Svar #4
15. januar 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hvordan ved du at koordinaterne hedder (0,6) og (3,0) og ikke (6,0) og (0,3)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2013 af AMelev

Se #1


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.