Matematik

Logistisk vækst

16. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jeg har fået denne opgave som driller mig sindssygt meget, har stirret mig blind på den desværre og kan slet ikke komme igang:

Verdens befolkning f(x), målt i milliarder, kan i perioden fra 1950 til 1998 med god tilnærmelse beskrives ved f(x) = 11,5 / 1 + 3,6 * e-0,02777x, hvor x er antal år efter 1950


a) Tegn grafen for f


b) Bestem befolkningstallet i 1998


c) I hvilket år når verdens befolkning op på 9 milliarder


d) Med hvilken hastighed voksede befolkningstallet i 1998


e) I forskriften indgår tallet 11,5. Hvad fortæller dette tal om verdens befolkning

 

Bare en lille hjælp ville være rar så man hvertfald kan komme igang... : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af peter lind

Din funktion ser mærkelig ud.

b) beregn f(198-1950)

c) Løs ligningen f(x) =  9

d) Find f'(1998-1950)


Svar #2
16. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

Verdens befolkning f(x), målt i milliarder, kan i perioden fra 1950 til 1998 med god tilnærmelse beskrives ved f(x) = 11,5 / 1 + 3,6 * e^-0,02777x, hvor x er antal år efter 1950

sorry manglede lige et opløftningstegn


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2013 af mathon

 

                                                      11,5 
                              f(x) = y =  --------------------             0 < y <11,5
                                              1+3,6e-0,02777x



                                       x = ln( 3,6y / (11,5-y) ) / 0,02777            

 

                             f '(x) = dy/dx = 0,002415 • y • (11,5 - y)               


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2013 af mathon

eller
                                             1,14968•e-0,02777x
                                f '(x) =   ------------------------
                                             (1+3,6•e-0,02777x)2


Svar #5
16. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

Hvis nu man bruger en TI-89 titanium lommeregner er der så en smart måde man kan skrive det ind på?? Det ville gøre det hele meget nemmere, jeg er desværre ikke så faren med at bruge den


Svar #6
16. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

Kan dette passe:

b) Bestem befolkningstallet i 1998

f(x) = 11,5 / 1 + 3,6 * e^-0,02777*48
f(x) = 5,9

I år 1998 vil verdens befolkning være 5,9 milliarder

c) I hvilket år når verdens befolkning op på 9 milliarder

9 = 11,5 / 1 + 3,6 * e^-0,02777x
x = 92,49

1950 + 92,49 = 2042,49

i år 2042 vil verdens befolkning komme op på 9 milliarder


C er jeg gået lidt i stå med?? er der et hint til den evt?? Det ville være rigtig rart


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2013 af mathon

indtast
               Define f(x) = 11.5/(1+3.6*e^(-0,02777x))

               Define g(x) = d(f(x),x)                                                her defineres f '(x)
 
a)  
             APPS
                          2:Y = Editor
                              y1=f(x)
             APPS
                          4:GRAPH

b)

             f(48)


c)
            solve(f(x)=9,x)


d)
            g(48)


            
            
         
 


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.