Fysik

Hydrogen linjespektrum

17. januar 2013 af nikolinepedersen123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er gået lidt i stå med denne opgave. Nogen der kan hjælpe? I vedhæftningen er det opgave nr 4 :-)

??????Den røde linje i hydrogen linjespektrum vis på ovenstående figur kaldes Hα ( H-alfa) og har bølgelængde 656 nm.

?????a) Beregn frekvensen af Hα

b) Hvilken fotonenergi har Hα?

c) Tegn et energi energiniveaudiagram for hydrogenatomet. Hvilke overgang i energiniveaudiagrammet stammer Hα fra?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag? Hvad har du selv tænkt?


Svar #2
17. januar 2013 af nikolinepedersen123 (Slettet)

Har lavet a: 

 

F= lambda/c
F= 656nm/3,0*10^10

F=2,187*10^10


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. januar 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad med enhederne?


Svar #4
17. januar 2013 af nikolinepedersen123 (Slettet)

Enhederne ? 


Skriv et svar til: Hydrogen linjespektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.