Fysik

Strøm i ledning

18. januar 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn strømstyrken i en ledning, når det oplyses, at der på 2 timer strømmer 1.500 C gennem ledningen.

 

Hvilken formel bruger jeg til denne?


Svar #1
18. januar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

A (ampere) = C/Sek = x ampere.

A=1500/7200 =   ???

Hvordan sætter man sådan noget ind på sin lommeregner?


Svar #2
18. januar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Og sku der sidde en meget venlig sjæl så har jeg endnu en gåde :O

Beregn den ladning, som på en time strømmer gennem en læselampe, hvor strømstyrken er 0,3 A.
Hvor mange elektroner er der på en time strømmet gennem lampen?

 

:(

 

Håber på hjælp!


Brugbart svar (3)

Svar #3
18. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Strøm er ladning der passerer pr. tid I(t) = dQ/dt, hvor Q er ladning

Derfor kan du beregne den gennemsnitlige strøm ved at dele Q med t:

1500C/(2hr*60 min/hr * 60 s/min) = 0.56 A.

Så den næste en næsten den samme, I(t) = dQ/dt  <=>  Q(t) = I*t

Så her en den gennemsnitligt 0.3A*1hr*60min/hr*60s/min = 0.3*3600 C = 1080 C


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2013 af mathon

Beregn den ladning, som på en time strømmer gennem en læselampe, hvor strømstyrken er 0,3 A.
Hvor mange elektroner er der på en time strømmet gennem lampen

 

kort
               ladning
                                            Q = I
• t = (0,3 A) • (3600 s) = 1080 As = 1080 C

               antal elektroner
               gennem et tværsnit


                                            N = (1080 C) / (1,60218·10-19 C/elektron) = 6,74083·1021 elektroner

  
 


Svar #5
20. januar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

alt det der 10-19 og 1021. 

Kan du forklare mig det på en logisk måde?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det vil nok være særdeles praktisk, hvis du sætter dig ind i notationen med 10-eksponenter.

100 = 1
101 = 10
102 = 100
103 = 1000
....
10n = 1 (efterfulgt af n 0-er)
10-n = 1 / 10n

1021 = 1.000.000.000.000.000.000.000 (et 1-tal efterfulgt af 21 nuller)


Skriv et svar til: Strøm i ledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.