Fysik
Tyngeaeleration for sirius
28. september 2005 af
y06svale (Slettet)
Hej alle I flinke hjælpere jeg skal i en opgave beregne sirius B's tyngdeacceleration, men jeg ve ikke lige hvilken formel jeg skal bruge.
Jeg kender massen for Sirius B, jeg kender radius, jeg ved jeg skal bruge en formel hvor "G" indgår, men aaahh kan ikke huske den...
På forhånd tak!!
Jeg kender massen for Sirius B, jeg kender radius, jeg ved jeg skal bruge en formel hvor "G" indgår, men aaahh kan ikke huske den...
På forhånd tak!!
Svar #1
28. september 2005 af DMUS (Slettet)
Jeg kan godt give dig en hånd:
Formlen du leder efter er:
F_g = G * M/r^2
Hvor G er gravititions konstanten:
6,67*10^-11 N*M^2/kg^2
M, er Sirius b's masse
r, er radius af Sirius b.
Formlen du leder efter er:
F_g = G * M/r^2
Hvor G er gravititions konstanten:
6,67*10^-11 N*M^2/kg^2
M, er Sirius b's masse
r, er radius af Sirius b.
Svar #2
28. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#1:
Hvis du med F_g mener størrelsen af gravitationskraften, hvor er massen af det andet vekselvirkende legeme da blevet af?
Du mener vist, at
g_S = GM/r^2
hvor g_S betegner størrelsen af tyngdeaccelerationen på overfladen af Sirius B.
//Epsilon
Hvis du med F_g mener størrelsen af gravitationskraften, hvor er massen af det andet vekselvirkende legeme da blevet af?
Du mener vist, at
g_S = GM/r^2
hvor g_S betegner størrelsen af tyngdeaccelerationen på overfladen af Sirius B.
//Epsilon
Svar #3
28. september 2005 af DMUS (Slettet)
#1
Man skal vel egentlig tage udgangspunkt i F_g, men hvis du regner med du er det andet vekselvirkende legeme, kan man vel se bort fra den, i forholdet ubetydelige vægt. Det samme for fælles tyndepunkt der estimeres til at være stjernens centrum, dermed r.
Ellers kan jeg godt se hva du mener..
:)
Ender med at blive skrap til at formulere mig korrekt, som du heletiden er efter mig.. ;)
Man skal vel egentlig tage udgangspunkt i F_g, men hvis du regner med du er det andet vekselvirkende legeme, kan man vel se bort fra den, i forholdet ubetydelige vægt. Det samme for fælles tyndepunkt der estimeres til at være stjernens centrum, dermed r.
Ellers kan jeg godt se hva du mener..
:)
Ender med at blive skrap til at formulere mig korrekt, som du heletiden er efter mig.. ;)
Skriv et svar til: Tyngeaeleration for sirius
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
