Debat

Hvorfor Haever Dej

18. januar 2013 af kokten (Slettet)

Et informeret sporgsmal HVORFOR HAEVER DEJ REN TERORI?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Dejen hæver pga. gæren.. Gæren spiser sukkeret i dejen og omdanner det til co2 og alkohol. Glutenen i dejen tilbageholder co2´en og glutenet er dannet af de 2 æggehvide proteiner i melet, kaldet glutenin og gliadin


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Alle og enhver ved jo at det virkelig skyldes meget små nisser, som gemmer sig inde bag melet, og de afskyr vand. Når du blander vand i melet hævner de små drillepinde sig ved at skabe ravage og fucke dit brød op !


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. januar 2013 af jeppehagh (Slettet)

#1 har ret. Gæren spiser godt nok ingenting, men nedbryder sukker (glukose) til ethanol og CO2

C6H12O6  --> CH3CH2OH + CO2

Gæren får reaktionen til at ske, og CO2 ophober sig i dejen som små bobler.


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. januar 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Fordi gæren.. ;D


Skriv et svar til: Hvorfor Haever Dej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.