Matematik

Sandsynlighed

19. januar 2013 af Andersen198 (Slettet)

i en krukke ligger 3 sorte, 4 hvide og 6 blå kugler. Et eksperiment består i på tilfældig måde  at trække en kugle fra krukken. Angiv et sandsynlighedsfelt (udfaldrum og sandsynlighedsfunktion), der beskriver eksperimentet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tre forskellige udfald:

1) der trækkes en sort kugle
2) der trækkes en hvid kugle
3) der trækkes en blå kugle

Tillæg en sandsynlighed til hvert udfald ud fra opgavens beskrivelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Lad X være en stokastisk variabel, der angiver farven af den kugle, der trækkes på tilfældig måde.

Så tilhører X udfaldsrummet: U = {"sort", "hvid", "blå"}

Den tilhørende sandsynlighedsfunktion er da:

                 | 3/13, f = "sort"

P(X = f) = | 4/13, f = "hvid"

                  | 6/13, f = "blå"

Håber, det kan hjælpe dig lidt. Husk at kontrollere, at P(X) er en ægte sandsynlighedsfunktion.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.