Matematik

Reducering af rødder

20. januar 2013 af louisegsa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har ikke rigtig forstået, hvordan man reducerer rødder.
Vi har fået en aflevering får, og jeg har derfor brug for lidt hjælp:

Det skal lige siges, at jeg ikke må bruge hjælpemidler som fx. lommeregner.
Desuden ville det være dejligt med en forklaring på, hvorfor man gør som man gør, så jeg måske har mulighed for at lave resten uden hjælp. :-)

Reducer følgende udtryk:

a)

(4√8)/(√2)

b)

(√27+√75)/(√3)

c)

(√6-√5)(√6+√5)

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af mathon

a)

                              (4√(8)) / (√(2))  = 4
• √(8/2) = 4 • √(4) = 4•2 = 8


b)

                              (√(27)+√(75))/(√3) = √(27/3)+√(75/3) = √(9)+√(25) = 3 + 5 = 8

 

c)

                              (√6-√5)(√6+√5) = 6 - 5 = 1


Skriv et svar til: Reducering af rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.