Matematik

Hjælp til procent

22. januar 2013 af mathildedj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I Vesttyskland køber Jørgen et lille TV for 425 D-mark.
Kursen på D-mark er 348.

Hvor meget koster fjernsynet i danske kroner?
1 kr. = 348 : 100 = 3,48 D-mark
3,48 x 425 = 1479 kr.

I Danmark koster det samme fjernsyn 2365 kr.
Hvor mange procent har Jørgen sparet i forhold til den danske pris? (helt tal)

Det er det jeg har lavet indtil videre, men gik i stå der ved procent. Har glemt hvordan man regner det. Nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af Andreww (Slettet)

(1 - (2365/1479)) • 100%


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2013 af mathon

   1 DM = 3,48 kr

   1 = 3,48 kr/DM


tysk pris
                         425 DM = (425 DM) • 1 = (425 DM) • (3,48 kr/DM) =           kr 1.479,00
dansk pris
                                                                                                                     kr 2.365,00
besparelse
                         (2.365,00 kr) - (1.479,00 kr) =                                             kr    886,00


dansk pris sættes til 100%
1% = 23,65 kr

hver gang besparelsen har været 23,65 kr
er der sparet 1%

antal gange 1%
                       (886 / 23,65) • 1% =  37,5%

 

måske har du lært

                       (886 / 2365) • 100%


Skriv et svar til: Hjælp til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.