Fysik

Rigtig udregning?

22. januar 2013 af erikjensen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er følgende udregning rigtig lavet?

Jeg skal finde tv

mk * ck * (tf – tk) + mv * cv * (tf – tv) = 0

mk * ck * (tf – tk) = – mv * cv * tf – mk * ck * tv

mk * ck * (tf – tk) + mv * cv * tf = – mk * ck * tv

tv = mk * ck * (tf – tk) + mv * cv * tf / – mk * ck


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2013 af hippo746 (Slettet)

nej den er ikke rigtig

du laver en fortegnsfejl, når du fører over og ophæver parentesen og så kludrer du rundt i index k og v

tv = (mk * ck * (tf – tk) + mv * cv * tf )/ mv*cv


Svar #2
22. januar 2013 af erikjensen2 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen!


Svar #3
22. januar 2013 af erikjensen2 (Slettet)

mk * ck * (tf – tk) + mv * cv * (tf – tv) = 0

mk * ck * (tf – tk) = – mv * cv * tf + mv * cv * tv

mk * ck * (tf – tk) + mv * cv * tf = mv * cv * tv

tv = mk * ck * (tf – tk) + mv * cv * tf / mv * cv

Sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2013 af hippo746 (Slettet)

nej det er ikke rigtigt. Du skal dividere det hele med nævneren ikke kun sidste led. Derfor den omsluttende parentes i tælleren.


Svar #5
22. januar 2013 af erikjensen2 (Slettet)

Ja, det er jeg helt med på - har bare ikke lige skrevet parenteserne :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. januar 2013 af hippo746 (Slettet)

super :o)


Skriv et svar til: Rigtig udregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.