Matematik

Pythagoras - opgave...

22. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Opgave 6

Ralph tager smutvejen langs hypotenusen i den retvinklede trekant, som vejene danner
på figuren.

- Hvor meget sparer han at køre, frem for at køre rundt om den rette vinkel? A = 36 m B = 54 m

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras til at beregne hypotenusen c i den retvinklede trekant. Beregn så besparelsen

a+b - c


Svar #2
22. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Altså: 362 + 542  = C2

1296 + 2916 = C2

4212 = C2

KVADRATRODEN AF: 4212 = 64,89?
 

eR DET RESULTATET?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke opgavens endelige resultat. Læs forklaringen i #1.


Svar #4
22. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Men hvordan beregner man besparelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo forklaret i #1. Læs den sidste linie.


Svar #6
22. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

a + b - c

så = 4212 - 64,89?

= 4147,11?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er helt galt. Du har jo fra opgaven, at a = 36 og b = 54. Beregn nu a + b - c .


Svar #8
23. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

36 + 54 - c

90 - c

Er det så kvadratroden af 90? 9,4...


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Det er 90 - c , og c havde du jo beregnet i #2.


Svar #10
23. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Det hænger ikke sammen?.....

Den første giver: = 64,89?

Den anden giver: = 90 - c?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du har i #2 bestemt hypotenusen til at være c = 64,9 . Besparelsen er forskellen mellem den lange rute (a+b) og genvejen c, altså

a+b - c = 36+54 - 64,0 = 90 - 64,9 = ...


Svar #12
23. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Men hvordan viste du at du bare skulle bruge: a + b - c? Altså hvordan viste du at du skulle bruge en anden formel...? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det fremgår jo af opgaven. Læs opgavens tekst igennem.

Smutvejen er hypotenusen c. Den lange vej er vejen ad de to kateter, dvs. a+b . Besparelsen er forskellen mellem den lange rute og den korte rute.


Svar #14
23. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Det er rigtigt.. :)

Og - 90 - 64,9 = 25,1 hvad hedder det så til sidst? 25,1 hurtigere eller?


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Besparelsen i kørevej er 25,1 m .


Svar #16
23. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Pythagoras - opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.