Matematik

bevis: differentialregning og toppunkt

23. januar 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal bevise formlen for tp(x,y)=(-b/2a,-d/4a) og har fundet x og indsat x i formlen for toppunktet y=ax^2+bx+c, fået lidt hjælp af min lærer, og skal helst selv kunne regne resten ud men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg får         -b^2+c/4a til at ligne b^2-4ac.. 

Håber inderligt der er nogen som kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af mathon

 

                  b2-4ac  = -(-b2) + (-4ac)  = -(-b2 + 4ac) = -d


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Beviser er noget vi alle hader.. (Beklager de 100 stavefejl, fik nok lige skrevet det for hurtigt)

brugte lige hurtigt 10 - 15 minuter på at skrive det ned..

Håber det kan bruges. :)

Vedhæftet fil:Toppunkt Bevis.docx

Svar #3
23. januar 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Men hvorfor/hvordan dropper man divisionsstregen? og hvad gøres der med c? Jeg tror jeg er lidt forvirret.. Men må nok også indrømme at min hukommelse hvad angår regneregler er lidt støvet..


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Hvilken del er du forvirret over.. at finde X eller Y ?


Svar #5
23. januar 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Ah det gav mening! Hurra! :D 

 

Tusind tak!


Svar #6
23. januar 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Dit dokument hjalp MEGET, nu skal det nok lykkes! Min lærer ville gøre det anderledes men det kan jeg ikke tage mig af, så længe det er rigtigt og jeg forstår det skal det hele nok gå! :) 

Tusind tak for hjælpen! Det er så utroligt rart at man kan få hjælp herinde :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2013 af mathon

 

                                   y = ax2 + bx + c         a ≠ 0

                                   y = a(x2+(b/a)x)  +  c

                                   y = a( (x+(b/(2a) )2 - (b2/(4a2) )  +  c

                                   y = a(x+(b/(2a) )2 - (b2/(4a) )  +  (4ac/(4a))

                                   y = a(x+(b/(2a))2 + (-b2/(4a) )  +  (4ac/(4a))

 

                                   y = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))                 som med x = -b/(2a) giver

                                   y = a(-b/(2a)+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

                                   y = a•0 + (-d/(4a))

                                   y = -d/(4a)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Glad for at kunne hjælpe :)


Skriv et svar til: bevis: differentialregning og toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.