Matematik

Nedbør

23. januar 2013 af kujtimrexha (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. 
Jeg skal finde ud af hvor mange kubikmete nedbør der er faldet på et parvelhusgrund i løbet af et år??
Hvis der er nogen der er virkelig gode til matematik, må du meget gerne skrive det, for har nemlig brug for hjælp. 
Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2013 af SuneChr

Nedbør måles som det antal liter, der falder på 1 m2 .  1 mm nedbør = 1 L / m2

Hvis grunden er på f.eks. 400 m2 og der jævnt er faldet 7 mm nedbør, er der i alt faldet  7·400  liter .

1 m3 = 1000 L


Svar #2
23. januar 2013 af kujtimrexha (Slettet)

Arealet af huset er 200,6 m2. Hvor mange kubikmeter falder der på parcelhusgrunden i løbet af et år?
Der falder 67 cm nedbør i dk om året

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af SuneChr

På  200,6 m2 falder  200,6·670 L =  200,6·670 / 1000 m3   = 134,402   m3 .


Skriv et svar til: Nedbør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.