Matematik
bevis (niveau:1.g)
28. september 2005 af
sis88 (Slettet)
heej
Hvis K er et ulige, naturligt tal, så har ligningen
x^2 + x = K
ingen ulige, naturlige tal som løsning.
(udnyt at x^2+x=x(x+1)
ved ikke hvordan man starter..hjææælp:S
Hvis K er et ulige, naturligt tal, så har ligningen
x^2 + x = K
ingen ulige, naturlige tal som løsning.
(udnyt at x^2+x=x(x+1)
ved ikke hvordan man starter..hjææælp:S
Svar #1
28. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Antag at x er ulige. Så må x+1 være lige. Hvad kan vi så sige om produktet af x og x+1?
Svar #3
28. september 2005 af sis88 (Slettet)
nååh så er det vel bevist at sætningen er sand. right?
Svar #4
28. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis x(x+1) er lige, og K er ulige, kan x(x+1) ikke være lig K.
Spørgsmålet er så om du skal gå lidt mere i dybden med at lige*ulige=lige, eller det bare tages for givet.
Spørgsmålet er så om du skal gå lidt mere i dybden med at lige*ulige=lige, eller det bare tages for givet.
Skriv et svar til: bevis (niveau:1.g)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
