Matematik

Brøksbrøk

23. januar 2013 af funked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en brøksbrøk der ser sådan her ud:

2/3 -3 i tælleren og 1/3 -6 i nævneren.

Min hjerne kan ikke brøksbrøker idag, så håber der er en kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng med 3 i tæller og nævner, og træk sammen.

((2/3) - 3) / ((1/3) - 6) = ((2/3) - 3)·3 / (((1/3) - 6)·3) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af mette48 (Slettet)

(2/3 -3)  / ( 1/3 -6).   forlæng med 3

(2-9)/(1-18) = -7/-17 = 7/17


Skriv et svar til: Brøksbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.