Matematik

Bogstaverne A og B for to tal??

24. januar 2013 af Naya24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! :) 

 

Jeg sidder med den her matematikaflevering og er gået fuldstændig i stå..

Hvordan regner med de her to ud? 

 

Det er oplyst at A·1,085 = B. Hvor mange procent er B større end A ?

 

Det er oplyst at A·0,925 = B. Hvor mange procent er B mindre end A ?

 

På forhånd tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn (B - A) / A = (B/A) - 1

2) Beregn (A - B) / A = 1 - (B/A)

Udtryk resultaterne i % ved at gange med 100% .


Svar #2
24. januar 2013 af Naya24 (Slettet)

Hvordan ved jeg hvad A er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2013 af mathon

 

                   Du skal ikke nødvendigvis vide, hvilken værdi A har.

                   A er blot størrelsen, som stigning/fald vurderes ud fra


Svar #4
24. januar 2013 af Naya24 (Slettet)

Jeg kan da ikke bare skrive: Beregning: (B - A) / A = (B/A) - 1 og Beregning: (A - B) / A = 1 - (B/A) i min aflevering? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2013 af mathon

det kan du udmærket!

A·1,085 = B (B/A) = 1,085
Hvor mange procent er B større end A ?

                                 større:                        (B - A)

                                 relativt større:            (B - A)/A = ((B/A) - 1)

                                 relativt større i pct:    ((B/A) - 1) •100% = (1,085 - 1) •100% = 8,5%

 

A·0,925 = B (B/A) = 0,925
Hvor mange procent er B mindre end A ?

                                 mindre:                        (A - B)

                                 relativt mindre:            (A - B)/A = (1 - (B/A))

                                 relativt mindre i pct:    (1 - (B/A)) •100% = (1 - 0,925) •100% = 7,5%

.............

      uden at kende værdien af A

 

             


Svar #6
24. januar 2013 af Naya24 (Slettet)

Når....! Nu forstår jeg det! Mange tak!!!!! :D


Skriv et svar til: Bogstaverne A og B for to tal??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.