Matematik

trekant

26. januar 2013 af Skønnetøs (Slettet)

Hej.

Hvordan finder jeg vinkel A? Se vedhæft. (jeg har fundet vinkel B til 28.14..)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af mathon

 

                 ved brug af cos-relationen

 

                                     72 + 112 - 52
                       cos(A)   ----------------
                                        2 • 7 • 11


Svar #2
26. januar 2013 af Skønnetøs (Slettet)

Men kender jo kun vinkel B og siden c..


Svar #3
26. januar 2013 af Skønnetøs (Slettet)

Tak. Hvordan løser jeg følgende: Bestem arealet af det skravede område på figur 2 udtrykt ved x. (arealet har jeg regnet til 64/3


Svar #4
26. januar 2013 af Skønnetøs (Slettet)

forresten hvordan finder jeg så AC.. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2013 af mathon

                                       52 + 112 - 72
                       cos(B/2)   ---------------
                                          2 • 5 • 11


Svar #6
26. januar 2013 af Skønnetøs (Slettet)

Takker


Svar #7
26. januar 2013 af Skønnetøs (Slettet)

giver det 14.06?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

Hvad betyder det: cos (b/2)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der står cos(B/2) og det betyder cosinus til en vinkel, der er det halve af vinkel B .


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

er det  14,06?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad er 14,06?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

Altså hvordan beregner man AC? skal man benytte cosinus?
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man kender vinkel A fra en tidligere beregning. Man kan så benytte sinusrelationerne i trekant ABD til at bestemme B/2 :

sin(B/2) / 7 = sin(A) / 5 , hvoraf

sin(B/2) = (7/5)·sin(A)

S benytter man sinusrelationerne i trekant ABC til at bestemme AC:

sin(B) / |AC| = sin(A) / 5, dvs

|AC| = 5 · sin(B) / sin(A)

Man har

cos(A) = (112 + 52 - 72) / (2·11·5) = 97/110 , så sin(A) = (√2691) / 110

Dermed er sin(B/2) = (7/5)·sin(A) = 0,660225 , og så

sin(B) = 0,991748

og endelig

|AC| = 10,51


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

jeg får det til 7.51


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. januar 2013 af mathon

du har

                                     52 + 112 - 72
                       cos(B/2)   --------------- = (97/110
)

                                          2 • 5 • 11

                       B = 2 • cos-1(97/110) = 56,28º

               
                 |AC| / sin(B)  =  c/sin(180º-(A+B))

                 |AC| = (sin(56,28º) / sin(19,69º+56,28º)) • 11 = 9,43


               

 


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.