Matematik

Hjælp !! a) Bestem transformerens maksimale virkningsgrad.

27. januar 2013 af Flinten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa tænkte på om der var nogen kloge hoveder derude i danmark der har tid til at hjælpe med en opgave?

 

Opgave 1
Når en transformer belastes, afhænger virkningsgraden af, hvor stor en belastning transformeren udsættes for. Ved belastningsgraden x forstås forholdet mellem den givne belastning og den maksimale belastning; der gælder altså, at 0≤x≤1.
For en bestemt transformer er virkningsgraden V bestemt ved
V(x)=24x/(x^2+24x+0,2)
Bestem transformerens maksimale virkningsgrad.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af jnl123

find toppunkt for V(x) i intervallet x=[0;1]

f.eks. løs V'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Fyi: At 0≤x≤1 gælder ikke i praksis. Juleaften kan belastningsgraden på landets transformere komme en del over 1. Det "slider" meget på transformerne ( isolationen nedbrydes hurtigere ) således at levetidsforbruget måske bliver 4 år/år. Men det lever man så med i sådanne korte perioder.


Skriv et svar til: Hjælp !! a) Bestem transformerens maksimale virkningsgrad.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.