Matematik

Ligninger - igen, igen

27. januar 2013 af Babucha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøvede en anden ligningsopgave, men jeg er i tvivl, om dette er rigtigt?  

 

(Dette er en anden ligningsopgave)

x = 3 (x+2)+2

x = 3x +6+2
3x+x = 6+2
4x = 8
x = 8/2
x = 4

Derudover har jeg den sidste ligning, som jeg har problemer med: 

3*t*x+t*x = 16x

Mit forsøg: 
3*2t = 18x
6t = 18x 

Hvad gør jeg videre, eller er den færdig her? /:


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af jnl123

i den første er der en fortegnsfejl, det er -3x på begge sider.

i den anden kan du starte med at dividere med x i alle led


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

skriv ud for hver linie hvad du gør. Husk at du altid skal gøre det samme på begge sider af lighedstegnet

x = 3 (x+2)+2         ganger ind i parentesen

x = 3x +6+2           trækker 3x fra på begge sider
 

x-3x  = 3x +6+2 -3x     trækker sammen

-2x=8                          deler med -2 på begge sider

-2x/(-2) = 8/(-2)


Skriv et svar til: Ligninger - igen, igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.