Fysik

Elektricitet

28. januar 2013 af nadja4 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har en opgave som jeg skal lave, men kan desværre ikke finde ud af det.

To He- kerner befinder sig 1.0*10-10 m fra hianden.

a. Beregn den elektriske frastødningskraft

b. Hvor stor er massetiltrækningskraften mellem kernerne

c. Bestem Fc/Ft

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af mathon

 

                       elektriske frastødningskraft
                                                                           
                                      FC
• r2 = (8,98755·109 N·m2/C2) • ( 2•(1,60218·10-19 C)2 ) = 9,23·10-28 N·m2

 

                       massetiltrækningskraften

                                      Ft • r2 = (6,67259·10-11 N·m2/kg2) • ( 4•(1,66054·10-27 kg)2) = 2,94·10-63 N·m2

 

                   

                                                       FC / Ft  =  (9,23·10-28) / (2,94·10-63)  = 3,14·1035

 

                                      FC = (9,23·10-28 N·m2) / (1.0·10-10 m)2 = 9,23·10-8 N

                                      Ft = (2,94·10-63 N·m2) / (1.0·10-10 m)2 = 2,94·10-43 N

 

 

 

 


Svar #2
28. januar 2013 af nadja4 (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvorfor 2*(1,66054·10-27 kg) og 4*(1,66054·10-27 kg)!!


Svar #3
28. januar 2013 af nadja4 (Slettet)

Hvad er det for nogle formler du bruger til at bergne?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2013 af mathon

 

    Coulombs lov:
                                                                 F = (1/(4
πεo)) • (Q1•Q2) / r2

    Massetiltræknings loven:
                                                                 F = G
• (m1•m2) / r2


Svar #5
28. januar 2013 af nadja4 (Slettet)

ok, tak

Er det rigtig nu:

1/4*3.14*8.85*10-12*(2*1.60218*10-19)2/1.0*10-10=9.23*10-18, men det jeg ikke forstår er at det her 2*1.60218*10-19 skal i anden i stedet for afstanden mellem partiklerne?


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.