Fysik

Elproducerende rygsæk

28. januar 2013 af HannahFransiska (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har vedhæftet et billede, hvor den første opgave står, og så skriver jeg lige de 2 andre: 

b) Hvis én bevægelse op og ned tager 2 sekunder og al den potentielle energi omsættes til el-energi, hvor stor er så effekten, P?

c) Hvilken energiform omdannes den potentielle energi til, hvis rygsækken kun var fyldt med bøger og der ikke var nogen generator?

e) Forklar hvorfor det er meget nemmere at cykle end at gå ad et vandret stykke vej?

 

Er der nogle der kan give mig svarene på disse? Har prøvet alt - men forstår dem ikke.... :)

Vedhæftet fil: cats.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt Epot = m·g·Δh

b) Effekten er P = Epot/Δt


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2013 af hesch (Slettet)

a)  ΔE = F * m * Δh = 9,82 m/s2 * 36 kg * 0,05 m =17,67 J.

b)  P = 7,4 W + 17,67 J / 2 s = 16,24 W.   ( De 7,4 W skyldes at stativet løftes mere end 5 cm. )

c)  En vis del af den potentielle energi, kan vi ved velvalgt gangart givetvis omforme til fremadrettet kinetisk energi. Derfor ses, at når en badmitonspiller smasher, så vil modstanderen lige forinden hoppe i vejret netop så rettidigt, at når han lander på gulvet, så har han allerede set smashets retning, og kan derfor nå at omsætte nedadrettet kinetisk energi til vandret rettet kinetisk energi vha. benenes stilling, idet han lander. Spørgsmålet er derfor delvist af anatomisk karakter ( eller hvad det hedder ? ).

e)  Her kan rundt regnet 100% af den ydede effekt omsættes til fremadrettet kinetisk energi.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2013 af hesch (Slettet)

#1:  Generatoren må jo udnytte en bevægelsesforskel mellem stativ og taske, f.eks via et tandhjul i indgreb med en tandrem ?  Man kan vel ikke bare hænge en generator op i en fjeder, sætte generatoren i svingninger, og herefter producerer den effekt de næste 15 minutter ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er jo den gående persons energi, der overføres til energi i rygsækken. Opgavens tal er snarere ment som et eksempel, der kan vise det rimelige i, at rygsækken kan producere en effekt på 7,4W .


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2013 af hesch (Slettet)

#4:  Jah, jeg kan godt se, at der er en antydet separering efter linien med de 7,4W, i form af nyt afsnit og ændret skriftstørrelse. Men man kunne godt have indledt næste afsnit med:  "I en anden taske, uden generator . . ."  eller lignende, for nu at gøre det helt klart for sådan een som mig.   


Skriv et svar til: Elproducerende rygsæk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.