Matematik

Færdighedsregning-opgaver HJÆLP!

28. januar 2013 af Tina12453 - Niveau: 9. klasse

Hej,

Nogen der kan hjælpe med disse 3 opgaver:

Opg 1.

Aktier pålydende 6000 kr. købes til kurs 520.

Kursværdien er ____________kr. ????

Opg 2.

Renten af 14.000 kr. til 7% p.a. i 6 mdr. er ___________kr. ???

Opg. 3

46 - 4 5/8 = _______ (Jeg får det til 42 5/8) ?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg1.

Kursværdien angiver prisen for 100kr pålydende.

Opg 3

46 - 45/8 = 46 -4 - 5/8 = 42 - 5/8 = 41 +1 - 5/8 = 41 +8/8 - 5/8 = 41 +(8-5)/8 = 41 + 3/8 = 413/8


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2

Beregn først den årlige rente, og derefter renten for 6 mdr.


Svar #3
28. januar 2013 af Tina12453

Hvordan beregner jeg den årlige rente??

14000 * 0,07 ??


Svar #4
28. januar 2013 af Tina12453

#1  Jeg forstår stadig ikke helt hvordan jeg skal løse opg 1 ..


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er den årlige rente. Beregn nu renten for 6 mdr.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at

(kursværdi) = (pålydende) · (kurs) / 100


Svar #7
29. januar 2013 af Tina12453

#5 okay tak


Skriv et svar til: Færdighedsregning-opgaver HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.