Matematik

potenser og kvadratrod

30. januar 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man følgende ud, så man kan tjekke om det udsagnet stemmer. helst uden lomme regner?

√25=√25 1/2

20√9268=9268 1/20

10√9.765.625 = 9.765.625 0,1

√16 = 160,5

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af hesch (Slettet)

y√x = x(1/y)

√x = 2√x


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2013 af mathon

 

                    10√(9.765.625) = 9.765.6251/10 = (510)1/10 = 510•(1/10) = 510/10 = 51 = 5


Skriv et svar til: potenser og kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.