Matematik

Opgave-regning

30. januar 2013 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået en opgave som jeg skal regne ud. 

Ved slet ikke hvad jeg skal gøre.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med at forstå opgaven. 

Opgaven ser således ud:

Fra toppen af en 15 m høj, lodret mast går en bardun ned til jorden. Bardunnen er fastgjort til jorden 7 m fra mastens fod. Hvilken vinkel danner bardunen med vandret? Hvor lang er bardunen?

Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Er C=90*?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

du ønsker at bestemme den vinkel bardunen danner med jorden, hvilket i en retvinklet trekant kan udtrykkes ved

     tan(V) = mod / hos, hvorfor du kan opstile

 

     tan(V) = 15 / 7 → V = tan-1(15 / 7)


Svar #3
30. januar 2013 af kiiiim (Slettet)

Det for jeg ikko oplyst.

Men har en facitliste der står der således:

Knap 65º og ca 16,6m. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

#1, #3

det fremgår at masten er lodret, hvorfor det må antages at dens vinkel med jorden er 90º


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

bardunen er tilsvarende til hypotenusen i en retvinklet trekant. Denne bestemmes ved

     a2 + b2 = c2.

 

hvorfra du kan opstille

     152 + 72 = c2 kvadratroden af (152 + 72) = c, altså bardunen


Svar #6
30. januar 2013 af kiiiim (Slettet)

Men 152+7giver 274.

Min c kan jo ikke blive 274?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

jeg skrev heller ikke, at svaret var 274, men at svaret er kvadratroden af 274, altså

 

     √(152 + 72) = √274


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

hvilket giver 16,5529, i overensstemmelse med din facitliste


Svar #9
30. januar 2013 af kiiiim (Slettet)

Det er rigtigt. Læste ikke godt nok. Mange tak. 


Skriv et svar til: Opgave-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.