Matematik

hjælp

29. september 2005 af Watergate (Slettet)
Hej har problemer med at løse denne ligning. jeg kan ikke få det til at gå op...
Kan i hjælpe???

( t*2) + (( t-5) * (-5)) = 0

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Gang paranteserne på venstresiden ud!

Svar #2
29. september 2005 af Watergate (Slettet)

Har prøvet...
Er det rigtigt
2t + (-5)t-25


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Nej, du har en fortegnsfejl. Desuden kan du jo også reducere det foreslåede udtryk. Det rigtige resultat er

-3t + 25 = 0.

Nu bør du nok være i stand til at bestemme t herudfra.

Svar #4
29. september 2005 af Watergate (Slettet)

Mange tak :)

Svar #5
29. september 2005 af Watergate (Slettet)

jeg er ikke 100 pct sikker på hvordan du finder frem til -3t????

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Som du korrekt foreslår i #2, har vi

2t + (-5)t,

men hvad er det også lig med?

Svar #7
29. september 2005 af Watergate (Slettet)

nu har jeg fundet ud af det, men mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2005 af Therackoo (Slettet)

( t*2) + (( t-5) * (-5)) = 0
2t+(t-5)-(5) = 0
2t-(t-5)5 = 0
2t-5(t-5) = 0
2t+(-5t-5-(5)) = 0
2t+(-5t+5*5) = 0
2t+(-5t*25) = 0
2t-5t+25 = 0
-3t+25 = 0
(-3+25)+(-25) = -25
-3+25-25 = -25
-3t = -25
(-3t/-3)=(-25/-3)
(3t/3)=(25/3)
t = 5^2/3
t = 25/3

:p

Svar #9
29. september 2005 af Watergate (Slettet)

Lige et sidste sp. når man er inde og regne vektor regning og man skal se om vektor AC står vinkel ret på vektor AB. gælder samme regler som hvis man skal finde prikproduktet i forhold til virnkelrette vektor... altså vektor a * vektor b = 0???

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jep.

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.