Fysik

Hjælp

31. januar 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

har også lidt problemer med denne opgave.

 

Ved hjælp af denne formel  r^2+d^2=(r+h)^2 skal man kunne regne disse 2 opgaver ud.

 

hvor langt væk kan man se fra rundetårnet(højde 35m)

hvor langt væk kan man  en astronaut på mars se (mars radius er 3393 km)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang højresiden ud, så man får

r2 + d2 = r2 + h2 + 2rh , dvs

d2 = h2 + 2rh

Man kender planetens radius r, og højden h, så man kan beregne afstanden d.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.