Matematik

reducering

31. januar 2013 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan reduceres denne 2.-gradsligning yderligere:

5x · (x2+9)-0,5 -4

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af SuneChr

Det er ikke en 2.grads ligning, og slet ikke en ligning. En ligning skal have lighedstegn.

 


Svar #2
31. januar 2013 af Jegvedingenting

0 = 5x · (x2+9)-0,5 -4

Sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2013 af SuneChr

Det ses, at x > 0 , hvorfor vi må kvadrere på begge sider. Gang derefter over kors og løs 2.gr ligningen.


Svar #4
31. januar 2013 af Jegvedingenting

x1 = 0,2859

x= -6,9941

Kan det passe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2013 af SuneChr

1)  Som nævnt i # 3  er  x positiv.

2)  Man ser løsningen for sig, da det umiddelbart er klart, at x = 4 .

3)  Er du med på, hvad der står i # 3 ?


Svar #6
31. januar 2013 af Jegvedingenting

#5

Ja, selvfølgelig -total blind jeg er.

Tak :P


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.