Matematik

Bestem tallet a ud fra 2 punkter?

31. januar 2013 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke rigtig hvordan jeg skal bestemme tallet af her. har prøvet og det giver ingen mening.

Vedhæftet fil: asdasdasd.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Her er der givet eet punkt (2 , 100) til bestemmelse af den ene konstant a i funktionen

f(x) = 4 · ax .

Indsæt punktet i forskriften. Man ved, at f(2) = 100 . Bestem tallet a ud fra dette.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2013 af ChemistryIsKey

     f(x) = 4 * ax

     100 = 4 * a2

      a2 = 25

      a = 5


Svar #3
31. januar 2013 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet)

Hvordan er du nået frem til 25 og 5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler a2 af

4a2 = 100 , heraf

a2 = 100/4 = 25 = 52


Svar #5
31. januar 2013 af Mitbrugernavneroptaget (Slettet)

Så mellemregningerne er:

100 = 4 * a2
100 = 4a^2
100/4 = 25/4 = 5? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2013 af ChemistryIsKey

a^2 = 25
Tages kvadratroden på begge sider fås
a = 5

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se #4. Man finder a2 = 25 = 52 , hvoraf man ser, at a = 5 .


Skriv et svar til: Bestem tallet a ud fra 2 punkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.