Matematik

f'(x)?

31. januar 2013 af bummelumbumbum (Slettet)

Jeg har et par spørgsmål, vil I ikke nok hjælpe med dem:

Jeg ved godt, hvad det betyder, når der f.eks. står f(x) = 4x + 7, men hvad betyder det når der så f.eks. står f '(x) = 4x + 7?

Jeg har hørt noget om dy/dx, men jeg aner ikke hvad det er. Hvad betyder det?

Og hvad er den præcise definition på differentialregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af mathon

      

                                                                  f '(x) er f(x) differentieret


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

f '(x) er den afledede funktion af funktionen f(x), også kaldet differentialkvotienten af f(x) . For en funktion f(x) angiver f '(x) hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f(x0 i punktet (x , f(x)).


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2013 af SuneChr

# 0  Hældningskoefficienten er 4 for linjen med forskriften  f(x) = 4x + 7

At den er 4 , kan vi også skrive som        dy/dx = 4   eller    f '(x) = 4


Skriv et svar til: f'(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.