Fysik

Isokor varmetilførelse

01. februar 2013 af thinkpadr40 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal regne temperaturen i en isokor proces, lige når stempel er i top og der gnistes, altså lige inden trykket bliver så højt at det går til en adiabatisk proces.

Jeg er kommet fremtil jeg måske skal bruge brændeværdi for benzin, og vægt. Men kan simpelhen ikke få overblik overhvordan man regner den.

Søger bare efter et skub i den rigtige retning, muligvis de trin man skal regne div ting i for at finde frem til en meget ca værdi for temperaturen. 

 

MVH


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2013 af mathon

 

      I en cylinder, hvor stemplet bevæges op og ned, er der ikke tale om en isokor termodynamisk  proces


Svar #2
02. februar 2013 af thinkpadr40 (Slettet)

Nej det er adiabatisk :)

Men lige inden trykket stiger og stemplet flytter sig, er der en isokor proces, der ekstremt korte periode hvor temperaturen stiger.

 


Svar #3
02. februar 2013 af thinkpadr40 (Slettet)

Håber der er en der kan hjælpe. Ved procesen hedder

adiabatisk =kompresion = negativt arbejde

Isokor= varmeopbygning/tænding

Adiabatisk= Ekspansion= positivt arbejde

Isokor udledning = udstødning

 

Men hvordan regnes temperaturen ca. i isokor proces, man skal vel kende noget til benzin og måden den brænder på osv. Men er lidt blank. 


Skriv et svar til: Isokor varmetilførelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.