Matematik

drilleopgave

29. september 2005 af hagi4 (Slettet)
anders, bente og christian skal dele 1520 kr, så anders får 150 kr mere end bente og christian får 40 kr mindre en anders.
hvor penge får de hver.

nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Lad os sige at Anders får x kroner. Så må Bente få (x-150) kroner, og Christian få (x-40) kroner. Prøv så at opstille en ligning...

Svar #2
29. september 2005 af hagi4 (Slettet)

det er det jeg ikke kan finde ud af..

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du ved, at Anders' beløb + Bentes beløb + Christians beløb i alt skal være 1520.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2005 af frodo (Slettet)

de får tilsammen 1520! og ovenfor er skrevet hvad de får hver. Hvad er problemet så? ;)

Svar #5
29. september 2005 af hagi4 (Slettet)

jo, kan ikke finde ud af at lave ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

x+(x-150)+(x-40)=1520

Mon du selv kan herfra?

Svar #7
29. september 2005 af hagi4 (Slettet)

tak for hjælpen, klarer resten :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Vink 1: Hæv parenteserne.
Vink 2: Plusparenteser kan blot fjernes.
Vink 3: Isolér x og tal på hver sin side.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Nå, ok :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Sikker på, at jeg ikke lige skal gennemregne eksemplet?

Svar #11
29. september 2005 af hagi4 (Slettet)

hehe, ellers tak, har løst den =D

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2005 af Duffy

Jamen, så lad dog mig:

x+(x-150)+(x-40)=1520

3x-190 = 1520

3x = 1710

x = 1710/3 = 570



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2005 af TheKo (Slettet)

Rolig med arrogancen...

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. september 2005 af SP anonym (Slettet)

Lad x være Bente:
B. A. C.
| | |
x + (x+150) + ((x+150)-40) = 1520

<=> 3x = 1260 <=> x = 420

Altså:
Bente = 420;
Anders = 420+150= 570;
Christian = 570-40= 530;

Håber du kan bruge det

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. september 2005 af SP anonym (Slettet)

Kan se formateringen ikke virker. Så glem der hvor der står B.A.C |||

Anyway, så er x jo netop Bente;
(x+150) er Anders og ((x+150)-40) er Christian.

Resten burde give sig selv.

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#14-15

Sejt navn.... og sejt kodeord... ;D


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. september 2005 af SP anonym (Slettet)

Ja, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. september 2005 af Tissi (Slettet)

#17
Trylleri ved højlys dag.

:o

Skriv et svar til: drilleopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.