Matematik

Toppunkter

03. februar 2013 af ALBN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder og er lidt halv-frustreret over en opgave, hvor jeg skal finde nulpunkterne for funktionen

 F(x)=x3-4,5x2-30x+30. Jeg skal derefter bestemme f'(x) og monotoniforholdene for f. 

Hvis du kan hjælpe, så på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af SuneChr

Du skal da ikke være frustreret, se nu her:

Du mener sikkert lille f og ikke F ?    f(x) = x3 - 4,5x2 - 30x + 30     ⇒

                                                         f '(x) = 3x2 - 9x - 30  =  3·(x2 - 3x - 10)

Sæt parentesen lig med 0, og løs denne ligning.

Monotoniforholdene kan du illustrere på denne måde:

f '(x)                       fortegn               0                 fortegn                0           fortegn

-----------------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------→

x                                                     rod1                                        rod2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af SuneChr

# 0  Nulpunkter for f(x) kræver CAS-værktøj, og de tre reelle nulpunkter er med en decimal

          x ∈  { - 4,2  ;  0,9  ;  7,8 }


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2013 af Krabasken (Slettet)

Her får du (vedhæftet) en skitse

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.