Matematik

koordinatsættet til skæringspunktet

03. februar 2013 af danedude (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgvave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal løse.

opgaverne ser sådan her ud:

f(x)=4x+5 og g(x)=-2x+12

bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

 

hvaaa??? :) hvad stiller man op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af merelort (Slettet)

Du kan enten løse den grafisk, ved at indsætte begge funktioner i et koordinatsystem. En anden mulighed er at løse den algebraisk, ved at sætte funktionerne lig hinanden og så isolere x.

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af mathon

skæring kræver

                              f(x) = g(x)
så du har
                       f(xo) = 4xo+5 = -2xo+12 = g(xo)

                                4xo+5 = -2xo+12                         hvoraf skæringspunktet 1.koordinat beregnes

                                yo = f(xo)


Svar #3
03. februar 2013 af danedude (Slettet)

selfølgelig!!! i guder tak for hjælpen


Skriv et svar til: koordinatsættet til skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.