Matematik

Bestem type af trekant.

03. februar 2013 af oool (Slettet)

Nogen der kan hjælp !!..

Sidder med en  opgave som jeg synes er ret svært at komme igang med. 

Det opgaven siger er: 

 I en bestemt type af trekant ABC er ( AB) = 12 og <C = 25 grader. 

 

a) bestem ( AB) og arealet af trekant ABC, når ( BC) = 10 

b) bestem ( BC), når arealet af trekant ABC er 15 

 

Håber nogen kan hjælp derud, det HASTER lidt !!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af mathon

            
                                 ...skriv teksten rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er ganske ligetil og benytter kun sinus- og cosinusrelationerne samt en formel for trekantens areal.

a) I trekant ABC er det oplyst, at <C = 25º, b = |AC| = 12 , og a = |BC| = 10 . Man skal bestemme c = |AB| (benyt en cosinusrelation), og man skal bestemme arealet af trekanten: T = (1/2)·a·b·sin(C).

b) I trekant ABC er det oplyst, at <C = 25º, b = |AC| = 12 , og trekantens areal er oplyst til T = 15. Man skal bestemme a og vinkel B. Her regner man baglæns fra T = (1/2)·a·b·sin(C) og isolerer a, idet man kender T, b og C. Man kan dernæst benytte cosinusrelationen fra før til at beregne c, hvorefter vinkel B kan bestemmes enten ved at benytte sinusrelationerne eller ved at benytte endnu en cosinusrelation.


Skriv et svar til: Bestem type af trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.