Matematik

Differentialregning

03. februar 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg har prøvet, at lave denne opgave en gang, men det gik helt galt. Så jeg vil meget gerne bede om hjælp.

En virksomhed fremstiller en vare.

Omkostningerne C(x) ved fremstillingen af x enheder af denne vare pr uge er givet ved følgende udtryk:
C(x) = x3 – 27x2 + 385x + 20

Den producerede varemængde sælges for 250 kr. pr. enhed. Bestem det antal enheder x, som virksomheden skal producere pr uge for at opnå maksimal fortjeneste

På forhånd, mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af JonasMcc (Slettet)

Du skal bestemme, hvornår funktionen C(x) har et maksimum. Løs ligningen C'(x) = 0 for derefter at undersøge om den fundne løsning er et maksimum. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Opgaven er en nypostering af denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1299741&goto=1300190#1300190

Du skal først beregne fortjenesten

Ft(x) = 250·x - C(x)

I den anden opgavetråd har du ikke beregnet Ft(x) korrekt, hvorfor løsningen af ligningen Ft'(x) = 0 heller ikke blev korrekt. Fortsæt hellere diskussionen i den oprindelige tråd i stedet for at forvirre med at starte en ny tråd.


Svar #3
03. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Jeg tror, at jeg har udført opgaven korrekt denne gang - Jeg vedhæfter den nye fil i den tidligere tråd.

Jeg beklager mange gange.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.